Skip to main content

God sex trenger ikke være perfekt

fem ideer for et tilfredsstillende kjærlighetsliv

Sex er en fantastisk ting - om ikke den vakreste tingen i verden. Det gir oss en liten pause fra hverdagen og vi kan fordype oss fullstendig i hyggelige følelser i noen øyeblikk. God sex bringer oss litt nærmere personen vi deler disse øyeblikkene med. Og han lar små lykkeskurer gå gjennom oss, som noen ganger varer en stund og gir oss nye krefter til kommende oppgaver. Men hva definerer egentlig god sex? Hva kan vi gjøre for å gjøre det virkelig like vakkert som i fantasien vår og i alle de romantiske filmene? For noen ganger går ikke ting helt som vi ønsker. Og et utilfredsstillende sexliv kan fort bli en utfordring for et forhold. Hvordan kan dette unngås? Vi ønsker deg de sensuelle øyeblikkene som får deg til å danse inne. Derfor har vi fem trinn for deg som gjør akkurat det mulig:

Trinn 1

Frigjør deg selv fra prestasjonspress og perfeksjonisme! God sex kan være lett...

Du har sikkert opplevd det før og kanskje også sett det på hvordan jeg møtte moren din: Du planlegger den perfekte nyttårsaften i flere uker og omhyggelig - og så går alt galt igjen og kvelden går mellom så bra og total katastrofe. Grunnen til dette er relativt enkel: din egen perfeksjon står i veien for deg. Jo mer detaljert du planlegger noe og jo høyere forventningene dine er, desto større er sjansen for at noe ikke går og du vil føle deg dårlig av det. Dessuten er du anspent. Og når du er anspent, er det mye lettere å gjøre feil. Bli kvitt disse tingene og gå om det på en avslappet måte - spesielt når det kommer til sex. Kjærlighetslivet ditt er ikke en konkurranse, du trenger ikke bevise noe for noen. Dette gjelder dere blant hverandre og også dere som par i forhold til andre. Det er ingen regler for hvor bra sex skal være. Det er heller ingen regel for hvor ofte et lykkelig par kan ha sex. Ikke sammenlign deg selv med andre, fokuser heller helt på deg selv.Alt som er bra for deg er alltid tillatt. Uten forventningspress blir det som regel mye bedre enn du hadde forestilt deg.

steg 2

Bli involvert i situasjonen – og hold deg spontan.

Det første trinnet er ledsaget av viljen til å involvere seg i situasjonen helt upartisk. Kanskje du opprinnelig så det helt annerledes for deg, eller det skjedde plutselig noe du ikke hadde forventet. Er det dårlig? Tvert imot: Uforutsette øyeblikk gir oss muligheten til å få nye og ofte veldig spennende opplevelser – hvis vi ikke står i veien for dem. En velment massasje kan plutselig bli til et hett kjærlighetseventyr. Eller den planlagte ukentlige sexen blir bare til en koselig kosekveld, som er minst like fin på sin måte. Kanskje du plutselig er sliten og i stedet for det håpet klimaks sovner du sammenflettet. Vil du virkelig bli sint av det? Eller heller nyte at dere kan dele disse spesielle øyeblikkene med hverandre? Kanskje vil kjæresten din overraske deg med noe nytt - og du vil uventet få den beste sexen i livet ditt. Gi alltid hendelser en sjanse, engasjer deg i situasjonen og hold deg spontan. Så lenge du ikke bryter prinsippene dine eller skader andre i prosessen, er det den beste måten å ha god sex på.

trinn 3

Vær åpen og ha litt mot til å eksperimentere.

Mennesker er vaneskapninger. Vi har en tendens til å gjøre ting på samme måte om og om igjen og endrer ikke mye så lenge det fungerer. Dette fører ofte til at ting mister appell over tid. For sex blir denne formen for vane raskt en nytelsesmorder. Derfor er det greit å være litt mer åpen her og prøve noe nytt. Dette betyr selvfølgelig ikke at du må prøve en ny stilling hver dag. Det er nok å nærme seg samværsøyeblikkene med et friskt blikk nå og da: i stedet for den kjente rutinen, utforske den andre kroppen på nytt, varier type berøring, bruk kanskje kjøkkenbordet i stedet for sengen eller sofaen. Hvis du oppdager at dere begge blir litt mer eventyrlystne, kan sexleketøy også være et flott tillegg. Det er så mange muligheter – og vanlige små eventyr styrker samholdet. Dette gjelder forøvrig ikke bare sex, men også mange andre områder av livet.

trinn 4

God sex betyr også å snakke – så snakk om dine tanker, erfaringer og ønsker.

Dessverre, for mange mennesker, er sex fortsatt et tabu tema som det knapt snakkes om. Men hvordan vet du hva partneren din liker hvis du ikke snakker om det? Åpenhet kan være utrolig attraktivt her. Fordi god sex er bare mulig hvis du kjenner dine ønsker og hva som virkelig får den andre til å gå. I forbindelse med åpenhet og litt vilje til å eksperimentere vil du her få opplevelser du bare kunne drømme om før. Noen ganger er det bare de små tingene som utgjør en stor forskjell her. Så snakk med hverandre – det er verdt det! Dette gjelder forøvrig også øyeblikkene i midten: Gi hverandre hint og vis hverandre om noe spesielt begeistrer deg. Dette kan gjøres med ord, men også med gester, ekspressiv pust eller stønn. Spesielt menn synes dette er vanskelig i begynnelsen – men effekten er desto mer bemerkelsesverdig.

trinn 5

Skap de beste forutsetningene for å slå av sammen.

Tenk deg at du er på høye følelser og plutselig ringer telefonen. Eller du endrer posisjon og plutselig blender taklyset deg på en ekstremt irriterende måte eller den overfylte søppelbøtta stirrer på deg med matte øyne. For at du ikke skal miste interessen på grunn av slike forstyrrende faktorer, bør du skape god stemning på forhånd: med hyggelig belysning (f.eks. stearinlys), stemningsfull musikk og minst mulig plass til forstyrrelser av enhver art. Du vet best hva som er bra for deg du - så lag situasjonen slik du liker den. Selvfølgelig uten den allerede nevnte perfeksjonismen. Og for en kjapp ting kan ting noen ganger være annerledes. Bare slik at dere kan engasjere dere og nyte hverandre. Det samme gjelder sinnet: hvordan skal du ha god sex når tankene dine fortsatt er på oppgavelister eller den kommende eksamen? Gi plass til hverandre og hold hodet fritt for andre ting så mye som mulig. Tross alt kan du ta deg av det senere. Eller du venter med å elske til disse oppgavene er fullført. Hva som er viktig for selve sexen er best avklart på forhånd. For hvis du fortsatt må diskutere prevensjonsspørsmål midt i elskov eller bruke noen minutter på å lete etter kondomer, er saken sannsynligvis avgjort umiddelbart, ellers vil den påfølgende sexen i beste fall være i orden. Legger du i stedet det rette kondomet klart, har du en sømløs overgang fra forspill til den varme fasen og kan slippe deg helt løs. Du kan forresten også nærme deg påsettingen av kondomet på en leken måte og lage et rituale ut av det. I stedet for et irriterende avbrudd, varmer du opp lysten enda mer. Bare prøv det.

Og nå? – Nyt øyeblikket med god sex.

Med våre fem trinn skaper du de beste forutsetningene for god sex - så det er best å begynne med en gang og nyte tiden sammen. Når det gjelder prevensjon kan du selvfølgelig regne med MISTER SIZE. Du kan finne ut hvorfor her:

Og hvis du har andre gode ideer, del dem gjerne med oss. Bare skriv oss en kommentar eller en melding.Vi gleder oss.

Mister Size
Flere varer

Ta på kondomet riktig – hvordan gjør du det uten å være plagsomt

Les Nå

Vennskap+, mingler, åpne relasjoner og polygami – hva handler de moderne relasjonsmodellene om?

Les Nå

Uansett hvor stor eller liten - jeg elsker penisen min

Les Nå