Skip to main content

Vanlige spørsmål om kondomer og kondomstørrelser

Ofte stilte spørsmål

Få svar på alle dine spørsmål om kondomer, din kondomstørrelse og MISTER SIZE som det rette kondomet for deg.

Med visjonen «Excellence in Condoms» jobber vårt kreative team i Vinergy hele tiden med å gjøre kondomer enda bedre – enda mer realistiske. Vår påstand: Sex med kondom skal være like godt som uten! Det er dette vi streber etter hver dag. Etter nesten 20 års lidenskap og erfaring med kondomer i riktig størrelse, har vi derfor brakt Mister Size på markedet. MISTER SIZE er kondomet som ser ut som et kondom, beskytter som et kondom – men som ikke føles som et vanlig kondom i det hele tatt når du bruker det. Hvorfor? Fordi menn og kvinner føler nesten ingenting av det. Men ikke bare den forsvinnende lille tykkelsen er en merkbar gledesøkning: MISTER SIZE er tilgjengelig i syv forskjellige størrelser- tross alt er enhver manns beste stykke også veldig individuelt.

Vil du lære mer om fordelene med Mister Size? Du finner alt om det her

Herkan du enkelt og greit måle kondomstørrelsen din med 3 forskjellige metoder

Sikkerheten til prevensjonsmetoder er beregnet i henhold til Pearl Index, men ingen prevensjon er 100 % sikker. Kondomer har en perleindeks på 2-12. Det betyr at for hver 100 kvinner som bruker kondom i ett år, vil mellom 2 og 12 bli gravide. I de fleste tilfeller skyldes det høye tallet applikasjonsfeil. Du kan finne ut mer om riktig bruk i FAQ 18. Men når det gjelder beskyttelse mot kjønnssykdommer som HIV, syfilis, gonoré, hepatitt B og hepatitt C, gir et kondom et meget høyt beskyttelsesnivå.

Kondomer er gummiaktige, tynne deksler og brukes under sex for å beskytte mot uønsket graviditet og kjønnssykdommer. De må trekkes over den erigerte penis før samleie, og sammen med sterilisering er de en av få prevensjonsmidler tilgjengelig for menn.

Kondomer har faktisk ingen bivirkninger. Men hvis du er allergisk mot lateks, kan de utløse en allergisk reaksjon. Omtrent 2 % av mennesker lider av lateksallergi, så de må bruke lateksfrie kondomer.

Andre bivirkninger som innsnevring, glidning eller tap av følelse reduseres eller unngås helt hvis du bruker kondom i riktig størrelse.

Nesten halvparten av alle par (48 %) bruker p-piller, den andre halvparten (47 %) bruker kondom. Alle andre prevensjonsmidler utgjør bare en liten andel. I noen tilfeller brukes selvsagt flere prevensjonsmidler samtidig, f.eks. B. Kondom og pille.

De fleste menn bruker kondom. For at et kondom skal gi effektiv beskyttelse, er det avgjørende at du vet hvordan du bruker kondom på riktig måte, og at du bruker den riktige kondomstørrelsen. I tillegg til å beskytte mot graviditet, beskytter kondomer også mot seksuelt overførbare sykdommer sammenlignet med andre prevensjonsmidler.

Kondomer er underlagt lov om medisinsk utstyr og må derfor sertifiseres. Dette kan blant annet gjenkjennes på CE-merket på emballasjen. For at kondomet skal være virkelig trygt, bør det passe perfekt. Et kondom som er for lite kan lettere rives i stykker, og et for stort kondom kan skli av.

Ja, alle menn kan bruke kondomer. Uansett hvilken penisstørrelse og form, finnes det et passende kondom, for eksempel Mister Size i 7 forskjellige størrelser fra en nominell bredde på 47 mm til en omkrets på 69 mm. I tillegg er alle kondomer strekkbare. Ereksjonsproblemer er ofte forårsaket av at kondomer ikke passer. Det finnes lateksfrie kondomer for folk som er allergiske mot lateks, men dessverre ennå ikke i så mange forskjellige størrelser.

Ja, men du må kunne pumpe 18 liter luft inn i kondomer uten at de sprekker. Dette sier den europeiske standarden EN ISO 4074. Det er imidlertid avgjørende at du vet hvordan du tar dem på og bruker dem under samleie. De vanligste årsakene til at et kondom går i stykker er enten feil bruk, feil kondomstørrelseeller feil oppbevaring.

Ja, fordi under oralsex kan sæd komme inn i kroppen gjennom munnen og forårsake en HIV-infeksjon. Spesielt tynne kondomer, som for eksempel Mister Size, egner seg også for oralsex.

Hvis ereksjonen avtar når du tar på kondomet, er det som regel fordi mannen er redd for å gjøre noe galt når du tar på kondomet eller fordi du ikke er så sikker på å åpne kondomet som du ønsker. Unge, uerfarne menn er spesielt rammet. Det hjelper å bruke kondomer selv først og trene med dem, selv når du onanerer. Så, når du er komfortabel med det, kan du bruke kondomet selv under samleie, eller få partneren din til å ta det på for deg.

Det skjedde: kondomet gikk i stykker. For å unngå en uønsket graviditet er det mulighet for "morgen-etter-pillen". «Morning after-pillen» tas maksimalt 48 til 72 timer etter kondomulykken. Uansett bør inntaket diskuteres med gynekolog eller farmasøyt, da det er viktig å være medisinsk informert om effekt og bivirkninger.

Hvis kondomer alltid har vært for store for deg, kan du prøve Mister Size 47 eller 49. Disse kondomene har en nominell bredde på 47 eller 49 mm og er derfor mindre enn 52-54 mm fra apoteket.

I prinsippet er alle vannbaserte glidemidler egnet for bruk med Mister Size-kondomer. I tillegg bør du alltid se på emballasjen for å se om produsenten anbefaler bruk av kondom. Du bør ikke bruke oljebaserte smøregeler, som silikonolje, med Mister Size-kondomer fordi de angriper lateksen.

Alle kondomer, enten de er tynne eller tykke, er underlagt samme europeiske standard EN ISO 4074. Denne sier for eksempel at du skal kunne pumpe 18 liter luft inn i et kondom uten at det sprekker. Dermed oppfyller tynne og tykke kondomer de samme sikkerhetsstandardene.

  1. Kondomer skal alltid oppbevares kjølig og tørt. Direkte eksponering for varme gjør at kondomer blir sprø. Det er også viktig at forseglingsfilmen er uskadet og at BBD ikke er overskredet.
  2. Det skal ikke brukes skarpe gjenstander som tenner eller negler når man river opp tetningsfolien slik at kondomet ikke kan skades.
  3. Sjekk i hvilken retning kondomet kan rulles ut. Hvis den ikke kan rulles av, har den blitt plassert feil vei rundt på penis. Imidlertid kan sæd allerede ha kommet på kondomet. Så ikke bare snu, men bruk nytt kondom!
  4. Hold reservoaret med tommelen og pekefingeren for å unngå å lage en luftlomme. Trekk forhuden litt tilbake og rull kondomet fra reservoaret hele veien over den erigerte penis.
  5. Og et lite tips: Ha alltid kondomer klare til bruk i nærheten slik at du kan starte med en gang uten å måtte lete :-)

Ja! Mister Size kondomer er veganske. Mister Size-kondomer inneholder ingen animalske ingredienser eller animalske biprodukter, ingen animalske ingredienser eller biprodukter ble brukt i produksjons- eller produksjonsprosessen, og de er ikke testet på dyr.

Kondomer skal i prinsippet kun oppbevares ved temperaturer opp til maks 30°C over lengre tid. Du bør heller ikke oppbevare kondomer permanent i direkte sollys. Korttidsoppbevaring i 3-4 dager i ekstrem varme på opptil 40°C, for eksempel under transport med posten, i bilen eller i en pakkestasjon, er imidlertid mulig uten problemer. Selv om sommeren kan du bestille kondomene dine på nett uten å nøle eller ta dem med deg når du reiser. Du finner mer informasjon her.

Kondomer beskytter ikke bare mot uønskede graviditeter, men også mot sykdommer som AIDS eller gonoré/gonoré. Så kondomer er mer enn bare et prevensjonsmiddel. Med riktig kondomstørrelsegir et kondom også best mulig sikkerhet og full følelse. Samtidig trenger ikke partneren din å frykte bivirkningene av hormoner når du tar p-piller.

Nei, lengden på kondomet er ikke viktig, du kan rulle det ut så langt du trenger det. Bredden på kondomet er viktig fordi det avgjør om kondomet sitter godt. Kondomets bredde er oppgitt som kondomstørrelse. Med riktig kondomstørrelsesikrer du best mulig sikkerhet og den beste følelsen under sex, fordi ingenting sklir av eller trykker ubehagelig.

Vi har våre Mister Size-kondomer produsert i Malaysia av bærekraftige årsaker, siden den nødvendige naturgummien vokser der og vi kan dermed unngå unødvendige materialtransportruter. Kondomene våre er laget av Karex, den største kondomprodusenten i verden. Teamet vårt har vært på stedet flere ganger og kjenner produksjonsanlegget samt folkene fra produksjons- og kvalitetsavdelingene som tar seg av TOPP kvalitet. Mer detaljert informasjon om sosial og miljømessig bærekraft hos Karex finner du herunder "Social Responsibility" på engelsk.

Lær mer om kondomer

7 verschiedene Kondomgrößen von Mister Size an Wäscheleine
Sexkunnskap om kondomer

Bestem riktig kondomstørrelse i 4 enkle trinn

Å bruke kondom i riktig størrelse er viktig for å være godt beskyttet. Slik finner du riktig størrelse i 4 enkle trinn.

Kondom Anwendung
Våre tips om kondomer

Bruker kondom

Hva bør man tenke på når man bruker kondom? Her er de viktigste tipsene før du vil bruke kondom.

Mister Size Kondome in verschiedenen Größen
Sexkunnskap om kondomer

Kondomer og kondomstørrelser: Alle spørsmålene dine besvart

Alt du kan spørre om kondomer og kondomstørrelser får du svar på i dette innlegget. Klikk nå for å lese mer.