Skip to main content

Er det temperaturer som er farlige for kondomer?

Hvordan tåler kondomer varme og kulde? Hva skjer hvis kondomer oppbevares for varmt om sommeren eller for kaldt om vinteren? Finn ut alle detaljene om de riktige temperaturene for kondomer i denne artikkelen.

kondomer om sommeren

Kondomer skal i prinsippet kun oppbevares ved temperaturer opp til maks 30°C over lengre tid.Dette er selvsagt noen ganger en utfordring midtsommers. Du bør heller ikke oppbevare kondomer permanent i direkte sollys. Korttidsoppbevaring i 3-4 dager i ekstrem varme på opptil 40°C, for eksempel under transport med posten, i bilen eller i en pakkestasjon, er imidlertid mulig uten problemer. Selv om sommeren kan du bestille kondomene dine på nett uten å nøle eller ta dem med deg når du reiser. Hvis det blir en lengre hetebølge og leiligheten din for eksempel ligger under taket og blir mer en inkubator, så kan du også oppbevare kondomene dine i kjøleskapet, dette vil ikke skade dem.

Oppbevares kondomer i brennende sol for lenge eller i høy varme, blir lateksen mer og mer sprø over tid og kan rives raskere. Hvis du for eksempel har glemt dem i hanskerommet på bilen din, bør du ikke bruke dem lenger. Lommeboken eller håndvesken er heller ikke et godt sted å oppbevare den, for disse blir ofte veldig varme om sommeren.

Forresten: P-pillen har også et temperaturproblem om sommeren, heller ikke denne bør oppbevares over 30 grader, ellers kan effekten av pillen som prevensjon gå tapt.

kondomer om vinteren

Tåler kondomer frost? Ja det kan du. Lave temperaturer og jevn frost skader ikke kondomer på noen måte. Holdbarheten til kondomene påvirkes verken negativt eller positivt. Utløpsdatoen forblir gyldig som angitt på emballasjen, selv om kondomene dine har frosset i flere dager om vinteren, for eksempel fordi du har bestilt dem på nett.

Konklusjon - hvordan lagre kondomer?

Oppbevar kondomene dine på et kjølig, tørt sted vekk fra lys; kondomemballasjen gir god beskyttelse mot lys. Ved normale temperaturer under 30 grader Celsius har du ingenting å frykte. Hvis det varsles en hetebølge og leiligheten din er for varm i lang tid, kan du bytte til kjøleskapet. Korte perioder med større varme under transport skader imidlertid ikke kondomet.

Du kan finne svar på andre spørsmål om Mister Size-kondomer i våre vanlige spørsmål:

Mister Size
Flere varer

God sex trenger ikke være perfekt

Les Nå

Pillen - egentlig den rette veien til likestilling i sex?

Les Nå

Kondomer og glidemiddel – dette er hvordan sex går som smurt

Les Nå