Skip to main content

Overvinne ereksjonsproblemer med kondom - Stiv ytelse til tross for gummi

Ereksjonsproblemer ved bruk av kondom er utbredt og kan ha ulike årsaker. Ifølge en studie av Crosby et al. fra 2013 oppga 25 % av mennene at de hadde opplevd ereksjonsproblemer ved bruk av kondom. Dette trenger imidlertid ikke nødvendigvis å være relatert til erektil dysfunksjon. Psykologiske faktorer spiller ofte en rolle.

Kondombruk kan utløse stress og prestasjonspress. Tanker som "Jeg håper det går denne gangen" eller "Det gikk galt forrige gang" skaper en anspent situasjon som gjør det vanskeligere å få ereksjon. Skam eller frykt for at penis er for liten for kondomet eller partneren kan også forsterke ereksjonsproblemene.

Men det finnes også rent fysiske årsaker: Et trangt kondom legger press på penis og kan føre til nedsatt blodgjennomstrømning. Dette kan føre til ereksjonsproblemer, spesielt med kondomer som ikke passer perfekt. Riktig kondomstørrelse er derfor også avgjørende for bekymringsfri og trygg sex.

Tips for en stabil ereksjon med kondom

1. Vær oppmerksom på kondomstørrelsen

Et kondom som er for trangt eller for bredt kan hindre en ereksjon. Vær oppmerksom på riktig kondomstørrelse, dette øker ikke bare følelsen og moroa, men sørger også for mer sikkerhet fordi riktig kondom ikke bare glir av, for eksempel.

Bestem kondomstørrelsen nå

2. Reduser spenningen

Prøv å ha en avslappet og rolig tilnærming til kondombruk. Unngå tanker om prestasjon, konsentrer deg i stedet om øyeblikket og den erotiske stemningen.

3. Bruk en penisring

Penisringer, f.eks. av myk silikon, kan bidra til å stabilisere ereksjonen ved å redusere tilbakestrømningen av blod. De bør imidlertid brukes med forsiktighet og bare i korte perioder.

4. Stimulerende glidemidler

Glidemidler med milde ereksjonsfremmende eller stimulerende ingredienser som L-arginin eller mentol kan i noen tilfeller være gunstig. Forsikre deg om at det ikke finnes noen uforlikeligheter, og at gelen er godkjent for bruk sammen med kondomer. For å være effektiv må gelen logisk nok påføres kondomet, dvs. på penis før kondomet settes på.

5 Tilstrekkelig opphisselse

Ta deg god tid til stimulering og opphisselse. Slipp stress og distraherende tanker, pust dypt og konsentrer deg om nytelsen. Du kan også øke din libido og potens ved hjelp av noen kosttilskudd, for eksempel vårt MISTER SIZE-tilskudd.

Flere tips til hvordan du kan øke potensen din

6. Ta pauser

Ta korte pauser innimellom og bytt stilling eller aktivitet. Det korte avbruddet kan lette på presset.

7. Korrekt bruk

Trekk kondomet over penis når den er erigert. Feil bruk kan svekke ereksjonen.

Sett på kondomet på riktig måte

8. Kvinnen må også ha nok fuktighet

Hvis kondomet ikke glir godt nok under penetrering, kan ereksjonen også kollapse. Hvis partneren din for eksempel lider av tørrhet i skjeden, kan samleie ikke bare være ubehagelig for henne, men det kan også påvirke hennes egen stabilitet. Fett, oljer og kremer kan angripe kondomet, så ikke bruk disse som hjelpemidler eller erstatning for personlige gli demidler. Bruk derfor kun egnede glidemidler, for eksempel vannbaserte glidemidler som MISTER SIZE Bio Lubricant, som også er egnet til bruk sammen med kondomer.

9. Unngå distraksjon

Tanker som distraherer fra opphisselsen, kan bidra til ereksjonsproblemer. Prøv å være i øyeblikket. Ytre stress, for eksempel fra jobb eller familie, kan være en årsak.

10. Kommunikasjon med partneren din

En åpen dialog med partneren din om frykt eller usikkerhet rundt kondombruk kan gjøre det hele mer avslappet. Snakk åpent om bekymringer, problemer og frykt, slik at begge parter kan respondere bedre på hverandre.

11. Tilstrekkelig øvelse - onanering med kondom

Øvelse gjør mester, og dette gjelder også for kondomer. Du kan for eksempel bruke kondom innimellom når du onanerer. På denne måten kan du øve deg på forhånd og bli vant til følelsen av sex med kondom. Når du har sex, er du vant til kondomet og vil ikke ha flere problemer.

12. Profesjonell hjelp

Hvis ereksjonsproblemene vedvarer, kan det være nyttig med en medisinsk undersøkelse for å utelukke organiske årsaker som for eksempel karforkalkning, hormonelle forstyrrelser eller nerveproblemer. Hvis alle tips er nytteløse, kan parterapi eller seksualrådgivning også være nyttig for å løse opp i eventuelle psykologiske blokkeringer. I prinsippet har årsakene til erektil dysfunksjon ikke nødvendigvis noe med kondomer å gjøre:

Andre årsaker til erektil dysfunksjon

Konklusjon

Så lenge det ikke er noen fysiske årsaker, med riktig tilnærming, litt tålmodighet og avslapning, riktig kondomstørrelse for deg og litt øvelse, kan du enkelt mestre bruken av kondomer uten å ha problemer med å få ereksjon. Sex med kondom står for lystbetont og trygt samleie.

Hvis du fortsatt er usikker på kondomstørrelsen din, tilbyr vi i MISTER SIZE også de riktige måleverktøyene som vår Condom Sizer, vår måleapp eller små pakker med 3 kondomer for risikofri testing til du har funnet riktig størrelse.

Kjøp passende kondomer nå

Mister Size
Flere varer

Å ha sex for første gang: Tips og info for å gjøre det vakkert

Les nå

Hva er Pearl Index - og hvorfor kondomer er bra!

Les nå

Oppbevar kondomer riktig

Les nå