Skip to main content

Oppbevar kondomer riktig - Hva du må tenke på når du oppbevarer kondomer

Riktig oppbevaring av kondomer har direkte innvirkning på holdbarheten og sikkerheten til kondomene dine, så du bør kjenne til de viktigste reglene for oppbevaring. Hvis du lurer på hva som kan gå galt ved oppbevaring av kondomer, er svaret: ganske mye!

I utgangspunktet er det faktisk ganske enkelt, du må bare oppbevare kondomer på et mørkt og kjølig sted. Fra dette er det imidlertid allerede de første indikasjonene på hva som kan gå galt med riktig oppbevaring. På den ene siden må du være oppmerksom på riktig temperatur når du oppbevarer den og på den andre siden bør den ikke stå i direkte sollys. Spesielt ekstremt høye temperaturer, men også høyt trykk eller konstant friksjon skader kondomet og kan gjøre det porøst eller etterlate et hull i kondomet.

Så hva bør du unngå når du oppbevarer kondomer?

Som beskrevet ovenfor skader høye temperaturer, friksjon, direkte sollys eller høyt trykk kondomet og reduserer dets holdbarhet. Skarpe eller spisse gjenstander bør heller aldri oppbevares sammen med kondomer. Du bør derfor unngå følgende typiske lagringsfeil:

  • Ingen oppbevaring i veska – her utsettes kondomet for både trykk og ofte økt friksjon
  • Ingen oppbevaring i veska eller ryggsekk - også her er det ofte fare for økt friksjon eller skarpe gjenstander som kan forårsake hull
  • Ingen oppbevaring i bilen eller hanskerommet - dette er et problem, spesielt midtsommer, for når bilen først er i solen blir den ofte altfor varm for kondomer
  • Ingen oppbevaring i direkte sol - også her f.eks. B. i vinduskarmen kan det bli veldig varmt, spesielt om sommeren
  • Vær forsiktig midtsommer ved over 30°C - hvis du z. Hvis du for eksempel har en leilighet under taket hvor det blir varmere enn 30°C i lange perioder om sommeren, bør du legge kondomene i kjøleskapet, men kortvarige (noen dager) små overtemperaturer er ikke en problem

Oppbevar kondomer trygt hjemme

Det beste stedet å oppbevare kondomene i hjemmet er vanligvis nattbordet ved siden av sengen. Her oppbevares kondomene vanligvis på et kjølig og mørkt sted og er også alltid klare for hånden når de trengs. Kondomene oppbevares best i en skuff på nattbordet ditt, for avhengig av modell kan det bli ganske varmt rett under nattbordslampen og mørk oppbevaring er heller ikke et alternativ.

Et unntak er midtsommeren nevnt ovenfor, med lengre varige temperaturer over 30°C er kjøleskapet ditt det bedre stedet for oppbevaring.

Hvordan kan du beskytte kondomer mens du er på farten?

Hvis du ønsker å ta med deg kondomene på farten eller på reise, er det ikke lurt å bare pakke dem i lommeboken eller kaste dem løs i ryggsekken eller vesken, som nevnt ovenfor. Spisse ting som penner eller til og med nøkler og friksjonen mellom andre gjenstander kan skade kondomene dine, og da har du ikke et trygt kondom for hånden når det betyr mest.

Så hva kan du gjøre for å forhindre dette? – Bare skaff deg en liten, stabil metall- eller plastboks som du kan pakke forsyningene dine i når du er på farten og kondomene dine er godt beskyttet når du er på farten. Nå er det bare å passe på at de ikke oppbevares for varmt midt på sommeren.

Mister Size
Flere varer

Gjør mer ut av det - med sexfantasier i din personlige mentale kino

Les Nå

En som ingen andre – hva de forskjellige penisformene handler om

Les Nå

Har folk mindre sex i dag?

Les Nå