Skip to main content

Holdbarhet på kondomer - all viktig informasjon

Kondomer er det mest brukte prevensjonsmidlet i verden og brukes av både menn og kvinner. De er relativt rimelige og enkle å få tak i. Imidlertid er kondomer kun beregnet for engangsbruk og har begrenset holdbarhet på grunn av materialet. Mange lurer derfor på hvor lenge kondomer varer. I denne artikkelen vil du lære alt om holdbarheten til kondomer.

Hvor lenge varer kondomer?

Kondomer varer vanligvis bare i en begrenset tid. De fleste kondomer har en holdbarhet på to til fem år når de oppbevares ubrukt og på et kjølig, tørt sted. Holdbarheten avhenger både av materialet som brukes og av bortkastet smøremiddel. Våre Mister Size-kondomer har en holdbarhet på 5 år fra produksjonsdatoen. Som produsent angir vi disse 5 årene på emballasjen i form av en utløpsdato, som sier hvor lenge kondomet kan holdes. Det er viktig å merke seg denne datoen da et kondom kanskje ikke lenger er trygt etter utløpsdatoen og f.eks. B. kan rives under bruk. Hvis du fortsatt har kondomer som har passert siste bruksdato, bør du kaste dem umiddelbart og bruke et nytt kondom. Du bør også alltid sørge for at kondomet ikke er skadet eller oppbevares feil før du bruker det. Du bør også kaste et skadet eller feiloppbevart kondom og ikke lenger bruke det til samleie.

Hvordan vet jeg at et kondom ikke lenger er holdbart?

Svaret er egentlig ganske enkelt: Best før-datoen finner du på emballasjen og normalt på hvert enkelt kondom. Hvis de har blitt oppbevart riktig, kan du bruke kondomet før utløpsdatoen uten å nøle, etter det ikke lenger. Men det kommer alltid an på hvordan de oppbevares. Som nevnt ovenfor, under optimale forhold, kan kondomer oppbevares i opptil 5 år. Man bør imidlertid huske på at holdbarheten til kondomer avtar over tid. Det er derfor lurt å ikke vente for lenge før du bruker den. Det er også viktig å lese emballasjen og instruksjonene nøye for å sikre at du bruker og oppbevarer produktet riktig.

Hva skjer hvis jeg bruker utgått kondom?

Du bør aldri bruke kondomer som har passert utløpsdatoen under sex, fordi utgåtte kondomer kan rives mye lettere eller være porøse. De gir verken pålitelig beskyttelse mot seksuelt overførbare sykdommer eller mot uønskede graviditeter. Så vennligst bytt ut utgåtte kondomer umiddelbart.

Tips: Du trenger ikke alltid å kaste utgåtte kondomer, men du bør ikke lenger bruke dem under sex. Men det som fortsatt er rimelig mulig er for eksempel å bruke den til å avkalke kranen din. Det er bare å fylle kondomet forsiktig med litt eddik og deretter skyve kondomet over kranen, slik at eddiken kan suge til kranen. La kondomet ligge i eddiken noen timer, f.eks. B. over natten ved kranen. Du kan deretter skylle den av med rent vann og avkalkingen er fullført.

Hvordan kan jeg sørge for at kondomene mine varer?

De fleste kondomer er laget av naturgummilateks og dette materialet er relativt sterkt. Imidlertid kan kondomer bli porøse over tid og miste sin effektivitet. For å unngå at dette skjer før best-før-datoen har passert, bør kondomer alltid oppbevares på et kjølig, mørkt og tørt sted. Kulde gjør mindre skade på kondomer enn ekstrem varme. Du kan finne ut alt om hvordan kondomer tåler ulike temperaturer her.

Etter bruk skal kondomet kasseres umiddelbart

Kondomer er i utgangspunktet beregnet på engangsbruk og bør kastes umiddelbart etterpå. Hvis du en gang har åpnet forseglingen til et kondom og deretter ikke har brukt kondomet, er dette også en grunn til å ikke bruke det senere. Kondomet utsettes for lys når emballasjen er åpnet og kan også tørke ut. Skadde eller åpnede pakninger skal også kastes.

Har kondomene dine gått ut på dato? - Bestill på nytt nå

Bestill dine matchende kondomer i din individuelle kondomstørrelse nå!

Til butikken

Mister Size
Flere varer

Ta på kondomet riktig – hvordan gjør du det uten å være plagsomt

Les Nå

Vennskap+, mingler, åpne relasjoner og polygami – hva handler de moderne relasjonsmodellene om?

Les Nå

Uansett hvor stor eller liten - jeg elsker penisen min

Les Nå