Skip to main content

Å sette på kondomet riktig: Slik fungerer det med en gang og de største feilene

Å sette på kondomet riktig er det viktigste, men det er også ofte det mest irriterende under sex fordi det alltid er en dum pause.

Denne guiden hjelper deg å ta på deg kondomet perfekt på noen få sekunder, identifisere problemer og unngå de største feilene.

Vi har også tips til deg om hvordan det hele kan bli enda vakrere for dere begge og til og med bli noe veldig erotisk.

Så det er best å lese instruksjonene grundig, så fungerer det som et smurt å sette dem på.

Hvordan ta på et kondom - trinnvise instruksjoner

Med disse 6 trinnene er du og partneren din på den sikre siden og å ta på kondomet blir en piece of cake. I denne guiden skal vi dekke forhuden i trinn 4, hvis du er omskåret kan du selvfølgelig bare hoppe over dette trinnet.

1. Følg instruksjonene i pakken

Selv om du har lest instruksjonene for hvordan du tar på deg kondomet her, kan du alltid henvise til instruksjonene i kondompakken hvis du er usikker. Der finner du all informasjonen du trenger for å sette på kondomet riktig.

2. Riv opp kondompakken

Når du har plastomslaget til kondomet i hånden, kan du enkelt rive opp den taggete siden med hånden. Går det ikke så bra på ett hjørne, hjelper det ofte å teste et annet hjørne.

Det er veldig viktig at du aldri bruker saks, kniver, tenner eller andre skarpe eller spisse gjenstander for å åpne pakken.

Du kan skade kondomet ubemerket.

3. Ta ut kondomet og hold det riktig vei

Når du har åpnet pakken, kan du ta ut kondomet.

Men før du tar den ut, sørg for at fingrene er rene og fri for sæd eller pre-cum.

For har du hatt kontakt med det, kan det skje at partneren din blir gravid til tross for kondomet.

For å sjekke at du holder kondomet rett rundt, kan du holde i spissen og trekke forsiktig i den ytre ringen på kondomet.

Hvis den ytre ringen da danner en liten rygg, er det den rette veien. Hvis du har en solid overflate og ikke kan trekke ringen lenger ned, er det feil vei.

4. Trekk tilbake forhuden hvis du har en

Hvis du har en forhud, er det nå på tide å trekke forhuden så langt tilbake som mulig med én hånd. Partneren din kan også hjelpe deg her med 1 eller 2 hender. Dette bidrar også til å holde ereksjonen og gir litt mer moro.

5. Sett på og rull ut

Nesten der! Nå holder du kondomet som en liten hatt på tuppen av penis mens du holder det i enden. Dette fungerer best med tommel og pekefinger.

Her må du passe på at det ikke er mer luft i tuppen, for det kan øke risikoen for at kondomet sprekker etter å ta det på.

Når luften er ute og forhuden er trukket tilbake, kan du rulle ut kondomet så langt som mulig. Den skal dekke hele penisskaftet, dvs. ned til bunnen av penis.

6. Ha det gøy

Kondomet trekkes på, luften er ute av tuppen og kondomet er tett? Flott, det er slik man bruker kondom riktig, nå er dere klare for noen fantastiske stunder sammen.

Hvis det egentlig ikke går knirkefritt, er det best å ta med seg litt glidemiddel. Ikke bare føles dette bedre for dere begge, men det beskytter også kondomet mot å knekke på grunn av for mye friksjon.

Du kan lese herhvilke smøregeler som er spesielt egnet eller ikke i det hele tatt.

De vanligste problemene ved å ta på kondom

Kondom er satt på feil vei

Hvis du ved et uhell prøver å sette kondomet på feil vei, bør du alltid bruke et nytt kondom etter at du har fått kontakt med tuppen av penis.

Dette er viktig fordi det ellers kan være sæddråper på utsiden av kondomet, noe som kan føre til at partneren din blir gravid.

Kondom ruller ut med vanskeligheter eller delvis

Hvis kondomet er vanskelig å rulle ut, ikke vil rulle ut i det hele tatt, eller du bare kan rulle det ut delvis, kan det skyldes 2 ting:

1. Du legger kondomet på feil vei 2. Du har feil kondomstørrelseog prøver å rulle ut et kondom som er for lite

I det første tilfellet bør du bruke et nytt kondom som beskrevet ovenfor. I det andre tilfellet vil vi anbefale at du bestemmer kondomstørrelsen din senest før neste sex.

Å ha kondomet i riktig størrelse gjør det ikke bare mye lettere å rulle ut kondomet, det øker også sikkerheten din og forbedrer følelsen under sex.

Her finner du informasjon og verktøy som hjelper deg med å bestemme kondomstørrelsendin.

Ereksjonen forsvinner etter påføring av kondomet

Hvis du tar på deg kondomet og så mister ereksjonen kort tid etterpå eller ikke lenger klarer å holde den ordentlig, kan dette også være et tegn på at kondomet er for lite.

Vi anbefaler deg derfor å måleén gang.

Når kondomet er for stort

Hvis kondomet ditt er for stort, kan det hende at det sklir lett av, ikke er stramt nok og dermed ikke gir noen beskyttelse mot uønsket graviditet eller kjønnssykdommer.

Derfor bør du alltid være oppmerksom på riktig kondomstørrelse.

Å sette på no-gos med kondomet - påføringsfeil som du bør unngå

For at du ikke skal oppleve noen ubehagelige overraskelser, bør du definitivt unngå et par ting. Det meste av dette høres kanskje innlysende ut for deg, men husk disse tingene:

Gamle og ødelagte kondomer

Kondomer med utløpt utløpsdato, kondomer som har blitt klemt i lommeboken eller har stått for lenge i varmen osv. hører ikke hjemme på penis, men i restavfallet.

Før du tar den på, sjekk at pakningen og kondomet er uskadet. Hvis det er luft igjen i pakningen som kan presses ut, bør du kaste kondomet også.

Massasjeolje og fete smøremidler

Kondomer hater fett! For i forbindelse med olje, vaselin, smør osv. blir de porøse på et blunk og løses opp.

Derfor bør du være forsiktig med massasjen før sex – for du har som regel fortsatt olje på hendene og kroppen etterpå. Det samme gjelder hvis du har kremet hendene på forhånd. Du finner mer informasjon om dette i vår guide til glidemidler og kondomer!

Kondomstørrelsen er for liten eller for stor

Å ha sex med et kondom som faktisk ikke passer, kan raskt slå tilbake. Den sitter ikke ordentlig, kan nesten bare settes på med kraft, sprekker lettere og du kjenner mindre.

For ikke å snakke om risikoen for kjønnssykdommer og uønskede graviditeter. Derfor bør du alltid bruke riktig kondomstørrelse.

Kom i gang uerfaren

Hvis du aldri har tatt på deg kondom før, kan det hjelpe mye å trene på deg selv et par ganger. Dette vil gi deg mer trening, noe som kan hjelpe deg enormt når det betyr mest.

Ikke bare vil dette gjøre deg tryggere, men du vil også få det gjort raskere og se bedre ut totalt sett.

Hvis din:e partner:in har mer erfaring med dette, kan han eller hun også gjøre dekningen for deg.

Spesielle funksjoner, som å sette på kondomet med munnen, bør bare gjøres hvis partneren din virkelig vet hvordan det skal gjøres og kan bruke det uten risiko for deg.

Graviditetsfall og sæd på kondomet

Hvis du har dråper byttedyr eller sæd på fingrene og tar på kondomet på utsiden med det, er det selvfølgelig det med beskyttelsen.

Derfor er det viktig å ha rene hender.

Hvis du er i tvil, vask hendene et øyeblikk. Og hvis noe går galt, er det bare å ta et nytt kondom.

Bruk kondom flere ganger

Når kondomet ditt er plassert over penis, må det kasseres. Det spiller ingen rolle om du har ejakulert eller ikke.

Når kondomet er åpent, må det brukes eller kasseres.

Uplanlagt analsex

Skal reisen gå inn bakdøren, er dette kun mulig med passende forberedelser, egnet kondom og tilstrekkelig med glidemiddel.

Ellers vil det ikke bare være smertefullt og dermed muligens det siste eventyret av denne typen – det er også stor fare for at kondomet revner på grunn av friksjonen.

Og du vil definitivt forhindre det. Så forbered deg godt og gå deretter inn i den kriblende opplevelsen.

Konklusjon - ta på kondomer riktig

Det kan være utfordrende å sette på kondom riktig og raskt, spesielt de første gangene, som nesten alltid fører til en liten pause.

Men det betyr ikke at du må la det plage deg. I stedet kan du bevisst inkludere å ta på kondomet i forspillet ditt ved å feire det som et spesielt øyeblikk.

For eksempel kan partneren også ta den på for hånd eller munn og forberede "ham" for sex. På denne måten gjør du en lystmorder til et erotisk ritual som gjør deg enda mer begeistret.

Til slutt vil vi anbefale deg å finne ut kondomstørrelsen din pånytt for å sikre at du er optimalt beskyttet og har det mest mulig gøy.

Mister Size
Flere varer

God sex trenger ikke være perfekt

Les Nå

Pillen – egentlig likestilling i sex?

Les Nå

Kondomer og glidemiddel: dette er hvordan sex går som smurt

Les Nå