Skip to main content

Prevensjon i andre land - kondom, pille osv. over hele verden

Hvordan fungerer prevensjon i andre land? Er kondomer og p-piller også populære prevensjonsmetoder rundt om i verden?

Gjelder også prevensjon: forskjellige land, forskjellige skikker?

I Europa ligger p-pillen og kondomet veldig langt fremme når det gjelder prevensjon, avhengig av land, noen ganger den ene metoden, noen ganger den andre. I Tyskland, for eksempel, er pillen og kondomet nesten like. I følge en undersøkelse fra BZgA (Federal Center for Health Education) fra 2018, blir kondomet mer og mer populært sammenlignet med p-piller, spesielt blant yngre mennesker mellom 18 og 29 år, og er allerede prevensjonsmetode nummer 1. . Spesielt yngre mennesker vil sannsynligvis ikke lenger ta risikoen for bivirkninger når de tar hormoner i form av p-piller. Andelen kondombrukere i denne aldersgruppen økte med 7 prosentpoeng til 58 prosent sammenlignet med 2011, mens andelen pillebrukere falt med 16 prosentpoeng i samme periode.

I følge BZgA-undersøkelsen fra 2018 spilte følgende prevensjonsmetoder også en rolle i Tyskland:

  • Spiral med 10 % andel
  • Hannsterilisering med 3 % andel
  • Kalendermetode med 3 % andel
  • Kvinnelig sterilisering med 2 % andel
  • Temperaturmetode med 2 % andel
  • Vaginal ring/nuvaring med 2 % andel

Samlet sett er det økende interesse for hormonfrie prevensjonsmidler, og trenden går tydeligvis mot kondomer.

Hvilke prevensjonsmetoder er fortsatt tilgjengelig over hele verden?

Globalt ligger pillen og kondomet på 2. og 3. plass i prevensjonsmetoder, spesielt i Europa og andre vestlige land, de er til og med på toppen av rangeringen. Kondomer og piller er lett tilgjengelig og billig der. I noen land kan du B. Kondomer kan til og med fås gratis under visse betingelser, eller på resept.

Internasjonalt er kvinnesterilisering dessverre fortsatt prevensjonsmetode nummer 1. Denne permanente metoden skyldes ofte mangel på andre alternativer.

I tillegg til kondomet og pillen har også spiralen og tremånederssprøyten en virkelig relevant andel i de verdensomspennende prevensjonsmetodene. Andre metoder Hormonfrie eller hormonelle metoder som kalender- eller temperaturmetoden, vaginale eller hormonringer eller coitus interruptus spiller bare en underordnet rolle i en global sammenligning.

Bare kondomet gir dobbel beskyttelse

Det er viktig å vite at med alle de nevnte prevensjonsmetodene er det kun kondomet som kan gi beskyttelse mot uønskede graviditeter samtidig som beskyttelse mot farlige seksuelt overførbare sykdommer. Du får kun optimal beskyttelse og full følelse med kondomer med riktig kondomstørrelse. Kondomet sitter perfekt, ingenting sklir av og det klyper eller klyper ingenting.

Mister Size
Flere varer

Ta på kondomet riktig – hvordan gjør du det uten å være plagsomt

Les Nå

Vennskap+, mingler, åpne relasjoner og polygami – hva handler de moderne relasjonsmodellene om?

Les Nå

Uansett hvor stor eller liten - jeg elsker penisen min

Les Nå