Skip to main content

Den internasjonale kvinnedagen: Bruker partneren din riktig kondomstørrelse?

Den internasjonale kvinnedagen feires over hele verden onsdag 8. mars for å hedre kvinners sosiale, økonomiske, kulturelle og politiske bragder. For å markere dagen har vi tenkt på hvordan du som kvinne kan ta tilbake kontrollen over din seksuelle helse når det gjelder sex og prevensjon. En av disse måtene er å sørge for at partneren din bruker riktig kondomstørrelse for sikrere sex.

Vi ville ikke kjøpt et par nye sko uten å prøve dem på, men mange bare gjetter på kondomstørrelsen og bruker ofte feil størrelse, som enten er for stor eller føles for stram, noe som kan føre til risiko for seksuelt overførbare infeksjoner, hiv eller graviditet.

Hvorfor er det viktig for kvinner å ha riktig kondomstørrelse også for menn?

Har du noen gang gått nedover gangen på supermarkedet eller apoteket med kondomene, eller kjøpt kondomer på nettet og bare valgt det første du så? Uten å spørre deg selv om det passer til partneren din? - Da er du ikke alene.

Men hvis du tar en risiko når du bruker kondom, risikerer du også din seksuelle helse. Et kondom fungerer som en fysisk barriere mellom penis og skjeden, og forhindrer overføring av seksuell væske. Så hvis partneren din ikke bruker kondom i riktig størrelse, kan det bety at partnerens kondom enten er for stort og kan skli av, eller at et kondom som er for stramt kan sprekke, noe som ikke bare setter deg i fare for seksuelt overførbare infeksjoner og hiv, men også graviditet. Hvis partneren din ikke bruker kondom i riktig størrelse, kan det føles ubehagelig og redusere følsomheten, noe som gjør dem ukomfortable under samleie, noe som igjen kan påvirke kjærlighetslivet ditt.

Så ikke bare på årets internasjonale kvinnedag, sørg for at partneren din bruker kondom i riktig størrelse, slik at sex ikke bare blir morsommere, men også tryggere.

Bør kondomer være vanskelige å ta på?

Nei. Kondomer skal aldri være vanskelige å sette på. Hvis et kondom er vanskelig å ta på eller føles for stramt, bruker du feil størrelse, noe som øker risikoen for at det går i stykker eller sklir av under sex. Kondomer skal føles komfortable, men sikre - hvis du eller partneren din føler at kondomet er for stramt, må du kanskje gå opp en størrelse. For å praktisere sikker sex er det viktig å bruke riktig kondomstørrelse.

Hvordan vet jeg hvilken størrelse kondom jeg skal kjøpe?

Den beste måten å finne ut om du bruker riktig kondomstørrelse er å måle bredden på din erigerte penis. Lengden på penis er vanligvis ikke viktig, da et kondom kan rulles ut fleksibelt i lengden for å dekke hele penis. Bredden påvirker hvor godt et kondom holder, slik at du og partneren din kan praktisere sikker sex.

Nå, på den internasjonale kvinnedagen, kan du bruke en av disse forskjellige måtene å måle partnerens penis på:

  1. Bestem kondomstørrelsen enkelt med måleappen vår.
  2. Skriv ut vårt praktiske målebånd i PDF-format - bare skriv det ut og mål partnerens penis direkte.
  3. Bestill den praktiske Condom Sizer direkte hjem til deg.
  4. Eller du kan gjøre det på den gammeldagse måten og bruke en linjal eller et målebånd. For å måle bredden, vikler du målebåndet rundt partnerens erigerte penis for å få omkretsen av penis i mm. Du kan deretter konvertere dette til kondomstørrelsen ved hjelp av vårt størrelseskart. Bare mål diameteren med en linjal og se deretter på det tilsvarende stedet i tabellen.

Som med et nytt par sko, bør du prøve flere kondomer for å finne den perfekte passformen. Med testpakkene våre kan du for eksempel begynne med å bestille bare én pakke med tre kondomer og finne ut hvilket kondom som føles mest behagelig.

Hvordan snakke med partneren din om sikker sex

Vi vet at det noen ganger kan føles vanskelig å snakke med partneren din om sikrere sex, men det er en viktig samtale å ha for å sikre at du og partneren din er beskyttet mot seksuelt overførbare infeksjoner, hiv og risikoen for graviditet. Her er tre måter du kan snakke med partneren din om sikrere sex på den internasjonale kvinnedagen:

  1. Sørg for at dere har samtalen til rett tid og på rett sted - uten forstyrrelser eller avbrytelser.
  2. Vær ærlige med hverandre - snakk åpent med partneren din om din frykt, seksuelle historie eller risikoer du har tatt tidligere. Dette øker ikke bare den følelsesmessige forbindelsen og intimiteten, men gjør også at dere begge føler dere mer avslappet under sex.
  3. Snakk om forskjellige prevensjonsmetoder. Det finnes mange forskjellige metoder du kan prøve - men kondomer gir dobbel beskyttelse, noe som betyr at du er beskyttet mot både seksuelt overførbare infeksjoner og graviditet.

Mister Size
Flere varer

God sex trenger ikke være perfekt

Les Nå

Pillen – egentlig likestilling i sex?

Les Nå

Kondomer og glidemiddel: dette er hvordan sex går som smurt

Les Nå