Skip to main content

Slow sex: Hva er det, hvordan fungerer det og hva er fordelene

Slow sex er bare kjedelig, sakte sex? Aldri! Bak det litt misvisende navnet ligger et eventyrland av erotikk, nytelse og intimitet for både menn og kvinner. Og selv med ereksjonsproblemer og uten ereksjon kan du ha sakte sex.

Nysgjerrig? Da må du ha det gøy å lese!

Hva er slow sex?

Begrepet sakte sex er litt misvisende fordi det ikke bare handler om å ha sex tregere.

Sakte sex er mye mer den bevisste nedbremsingen som presset for å prestere og jakten på orgasme flyr ut av soverommet for å gi plass til lidenskapelig nytelse og ekte intimitet.

Spesielt nå for tiden må alt være raskere, større og bedre og denne holdningen glir raskt over i sengen. Dette presset for å prestere kan føre til at menn får ereksjonsproblemer, kvinner ikke lenger får orgasme og sex som helhet er utilfredsstillende.

Sakte sex hjelper med akkurat det, det handler om å kjenne deg, kroppen og partneren ordentlig igjen og nyte sex med eller uten orgasme.

Hva trenger du for slow sex?

I utgangspunktet trenger du bare viljen til å prøve noe nytt og (mye) tid. Det er tross alt hva det handler om:

Å ta seg tid til avslappet nytelse og intimitet.

Et kondom er veldig nyttig for menn fordi det lar deg vare lenger. Pass helt på at du har valgt riktig kondomstørrelse slik at du kan kjenne alt, blodstrømmen ikke forstyrres eller at du ikke alltid trenger å sjekke om den fortsatt er der.

I utgangspunktet trenger du eller partneren din ikke en ereksjon for å nyte langsom sex.

Hvordan fungerer sakte sex?

Det viktigste fremskrittet:

Det er ingen rett eller galt sakte sex.

Før du starter, bør du forsikre deg om at du har slått av eller fjernet alle kilder til interferens. Det betyr at smarttelefoner, vekkerklokker, fjernsyn, datamaskiner og ideelt sett til og med ringeklokken skal være av. Du kan skru klokkene, ta dem av eller legge dem bort.

Før du starter bør du gå på toalettet, ha noe å drikke og ha håndklær klare slik at du slipper å stå opp i mellom.

Når du er klar, kan du gjøre deg komfortabel. Kle av hverandre eller legg deg nakne ved siden av hverandre, begynn å slappe av og slå deg til ro. Hvordan du så fortsetter er opp til deg.

Du kan sakte utforske kroppen din med fingrene eller leppene, teste hvordan det føles og ha lange kysser. Spenning kan også sakte bygges opp med milde massasjer eller kos.

Prøv ut nye grep, forlat de kjente stiene, unngå de klassiske erogene sonene i begynnelsen før du forsiktig holder eller kjærtegner partnerens penis eller vulva uten mye bevegelse.

Vi anbefaler at du bruker rundt 30 til 60 minutter for denne delen.

Hvis prestasjonspress og stress er årsakene til ereksjonsproblemer, kan de ha forsvunnet på dette tidspunktet. Selv om du eller partneren din ikke har ereksjon, kan du fortsette med de neste trinnene og de forskjellige posisjonene for å legge til variasjon til spillet ditt.

Og selv uten ereksjon, kan penis settes inn om nødvendig. For å gjøre dette holder du den med den ene hånden ved skaftet og med den andre hånden i glansen, mens forhuden, hvis den er til stede, trekkes tilbake. Penis settes deretter inn som en myk tampong.

Ellers kan du koble til når du er klar eller føler for det. Vi vil fortelle deg om et øyeblikk hvilke stillinger som er spesielt egnet for langsom sex.

Når du først har knyttet bånd, er det spesielt viktig å ikke falle inn i gamle mønstre. Husk at det handler om å føle deg og øke opphisselsen din. Dette krever ikke en (fast) ereksjon og ingen konstant bevegelse.

Hva er den beste stillingen for slow sex?

Alle sexstillinger som tillater mye fysisk kontakt, øyekontakt og romantikk er ideelle:

Misjonær posisjon

Vi trenger sannsynligvis ikke forklare denne posisjonen for deg. Enten mannen eller kvinnene er på topp. Denne stillingen er enkel og kan holdes i timevis uten anstrengelse. Kyss, kjærtegn og all annen ømhet kan utveksles her.

Skje posisjon

I skjeposisjon ligger dere begge på siden. Mannen ligger litt forskjøvet bakfra på baken hennes og kan dermed få kontakt med henne. Han er i den perfekte posisjonen til å kjærtegne henne.

Den forvirrede engelen

Den forferdede engelen ligner skjeens stilling. Den eneste forskjellen er at begge partnere bøyer bena og trekker mot overkroppen.

Zen-pausen

I zen-pausen ligger mannen på siden på ryggen med det ene benet bøyd for å snu seg litt mot henne. Hun ligger også på siden, vendt mot ham og krysser benet over ham og midjen hans. Så begge kan ligge avslappet og ha god plass til ømhet.

Lotusblomsten

Du trenger en viss grad av bevegelighet for lotusblomsten, men så er det en fantastisk intim og emosjonell sexstilling. Først setter han seg i en avslappet posisjon i kors. Hun vikler deretter bena rundt ham mens hun sakte setter seg oppå ham og får kontakt med ham. Så du kan både nyte utseendet og berøringene til den andre tett omfavnet.

Magisk fjell

Du trenger en haug med puter og tepper for denne stillingen. Disse stabler du så opp slik at hun kan legge overkroppen på toppen av stabelen. Stabelen må være sterk nok til at den ikke faller sammen med den minste bevegelse. Mannen legger seg deretter på henne bakfra slik at overkroppen hans ligger på ryggen hennes og dermed kobles til henne.

Resultatet ligner på doggy style, men med mer kroppskontakt og mer komfortabel plassering.

Hvordan er normal sex forskjellig fra sakte sex?

Ved normal sex er fokus ofte på orgasmen. Alle bør komme til klimaks og så raskt, så intensivt som mulig og så ofte som mulig.

Sakte sex handler om følelsen, intimiteten og ømheten. Orgasmer er velkomne, men ikke nødvendig for å ha en god og tilfredsstillende tid. Fastgrodde mønstre og prosesser kan brytes og nye erfaringer kan gjøres.

Er ikke sakte sex kjedelig?

Hvorvidt sakte sex er kjedelig eller ikke er individuelt. Det beste du kan gjøre er å teste det ut og se hvordan det er for deg. Imidlertid er mange veldig overrasket over hvor intens og tilfredsstillende sakte sex er, selv når ingen har fått orgasme.

Mange er enda mer overrasket fordi de opplevde et klimaks selv uten penetrering fordi opphisselsen fra denne typen sex var så høy.

Hvor kommer langsom sex fra?

Konseptet og praksisen med langsom sex oppsto med sexterapeut og forfatter Diana Richardson. I sitt arbeid har hun kombinert gamle kinesiske og indiske filosofier med moderne sexologisk kunnskap og har skrevet en rekke bøker.

Boken "Slow Sex - finding time for love" er en av dem. I denne boken deler hun øvelser og illustrasjoner som kan hjelpe deg å oppleve kjærlighet, lidenskap og tilfredsstillende sex langt opp i alderdommen.

Konklusjon om slow sex

Hvis du tester langsom sex, har du sjansen til å forvandle sexlivet og partnerskapet ditt og oppleve et tilfredsstillende erotisk eventyr. Det kan være sjansen til å komme så nær partneren din som kanskje aldri før. Du kan bruke den til å bryte den evige orgasmejakten og oppleve ekte intimitet.

Vil du lære mer om hva som virkelig gjør god sex? Så les vår artikkel med 5 tips for et tilfredsstillende sexliv!

Mister Size
Flere varer

Ta på kondomet riktig – hvordan gjør du det uten å være plagsomt

Les Nå

Vennskap+, mingler, åpne relasjoner og polygami – hva handler de moderne relasjonsmodellene om?

Les Nå

Uansett hvor stor eller liten - jeg elsker penisen min

Les Nå