Skip to main content

Gratis kondomer til studenter i Tyskland

Gratis kondomer til alle? I mange land har dette vært normen i lang tid. Frankrike bestemte også nylig at alle under 26 år kan få gratis kondomer på apotek. En av grunnene til denne politiske beslutningen er det raskt økende antallet tilfeller av seksuelt overførbare sykdommer.

Vi i MISTER SIZE er forferdet over denne statistikken, og sammen med Spondoms vil vi gjøre oppmerksom på viktigheten av prevensjon med kondom.

«De siste årene har antallet infeksjoner med mange seksuelt overførbare sykdommer i Tyskland økt kraftig. Dette bekymrer oss mye, og vi ønsker å gjøre noe med det,sier Luis Gunga, en av grunnleggerne av Spondoms.

Derfor jobber vi nå sammen for å gi unge mennesker i Tyskland kondomer og for å lære dem om sikker prevensjon. Studenter ved enkelte universiteter og høyskoler har derfor mottatt MISTER SIZE-kondomer gratis siden forrige uke (uke 3 /2023). Kampanjen startet på campus til Rhein-Main University of Applied Sciences i Wiesbaden, med åpningen av den første kondomdispenseren, som hver student kan bruke. Ytterligere dispensere med MISTER SIZE-kondomer ble satt opp denne uken ved Leuphana-universitetet i Lüneburg og TH Köln i Köln Deutz.

Siden kondomet kun beskytter ordentlig hvis det ikke rives eller sklir av, er alle 7 MISTER SIZE-størrelser representert i nevnte kondomdispenser. Det finnes også et Mister Size-målebånd som du raskt og enkelt kan måle hvilken kondomstørrelse som passer best til ditt stykke. På den ene siden øker dette sikkerheten ved prevensjon, på den andre siden er det mer sannsynlig at kondomer brukes hvis de sitter komfortabelt.

Samlet sett ble prosjektet oppfattet svært positivt av studentene. "Vi forventer at prosjektet vil bli svært godt mottatt og at det vil bli brukt godt i de mange arrangementene i vår AStA," sier Max fra AStA ved Universitetet i Lüneburg om prosjektet. Studentene er spesielt fornøyde med at MISTER SIZE-kondomer finnes i forskjellige størrelser, noe som betyr at det blir færre uhell i fremtiden.

Vi er glade for de gode tilbakemeldingene fra elevene på våre MISTER SIZE-kondomer og takker Spondoms for det spennende samarbeidet.

For alle de som ikke kan få de riktige kondomene på universitetet og fortsatt ønsker å bruke riktig kondom som prevensjon, er det våre rimelige Mister Size prøvepakker for å komme i gang.

Oppdag Mister Size prøvepakker nå

Mister Size
Flere varer

God sex trenger ikke være perfekt

Les Nå

Pillen – egentlig likestilling i sex?

Les Nå

Kondomer og glidemiddel: dette er hvordan sex går som smurt

Les Nå