Skip to main content

10 gode grunner for god sex (best her og nå)

Mellom jobb, Instagram og selvangivelse er det noen ganger ikke så lett å finne det rette tidspunktet for noen glade øyeblikk med intenst samvær. Og før du vet ordet av det, faller et tilfredsstillende sexliv fra veien – slik tilfellet er med stadig flere unge i disse dager. Så det er på høy tid å gjøre noe med det og bringe de glitrende øyeblikkene tilbake til hverdagen. For å hjelpe deg med å komme rett til poenget med motivasjon, har vi samlet 10 overbevisende grunner til at du best kan nyte god sex her og nå. Alt annet er da overlatt til fantasien din...

1. Den perfekte motgiften mot hverdagsstress

Hvorfor ikke bare bryte den onde sirkelen og gjøre det omvendt: I stedet for å la hverdagsstress ødelegge sexlivet ditt, bruk bare god sex for å skyve hverdagsstresset til side et øyeblikk. På denne måten skaper du de beste forutsetningene for en fantastisk dag på to måter. Og så komme tilbake til jobben med en god dose lykke.

2. Sex er sunt – og hvordan!

Jada, det er ikke den mest spennende grunnen nå, men sex er en ekte mirakelkur når det kommer til helse: Det styrker immunforsvaret ditt og forbedrer dermed sjansene for å komme uskadd gjennom neste kuldebølge. Sex kan også ha en positiv effekt på blodtrykket, og dermed redusere risikoen for hjertesykdom. Hos menn holder regelmessig utløsning prostata frisk og reduserer risikoen for prostatakreft.

Psyken har også godt av et tilfredsstillende sexliv. Fordi endorfinene og «kosehormonet» oksytocin som frigjøres i prosessen styrker vårt velvære. Og dermed danne en liten beskyttende barriere mot negative følelser og depressive stemninger.

3. Og har også en smertelindrende effekt

Det er ikke alltid man trenger piller for å lindre smerte. Faktisk kan endorfinene ha en veldig lik effekt under orgasme. Sammen med distraksjonen er kroppen din faktisk mindre følsom for smerte. Og avslappingen av musklene kan til og med få hodepine eller ryggsmerter til å forsvinne etterpå.

4. Sex gir karismaen din det bestemte noe

Har du noen gang lagt merke til hvordan du kommer over til folk når du nettopp har hatt sex? Eller har du opplevd det med andre? Ditt ytre utseende har plutselig noe bestemt, og det føles også ganske bra fra innsiden og ut. Så hvis du vil gjøre et godt inntrykk på neste fest, unn deg en runde på soverommet eller på kjøkkenbordet på forhånd. Eller til og med en varm kjappie før neste møte? Hvis det føles riktig, hvorfor ikke!

5. Sex er eventyrlig og kreativt

I det ekstatiske samspillet mellom kroppene dine kan du leve livet ditt fullt ut og la kreativiteten løpe fritt. Med eventyrlige fantasier, rollespill og hva du måtte tenke deg. Nyt denne lille pausen og vis hva du har! Og hvis du kunne bruke et lite dytt, la deg inspirere av våre sexfantasier i din personlige mentale kino.

6. Frisyren!

Mange har prøvd, men det er helt umulig! Fordi frisyren etter sex rett og slett ikke kan gjenskapes. Og hun ser helt perfekt ut – på den avslappede og ville måten. Så det er nok bare én løsning: den velprøvde metoden med en intensiv kjærestetime.

7. Vanskelige samtaler har en tendens til å være mye mer avslappet etter sex

Dere er bare litt stresset med hverandre og følelsene koker over? Det er vanskelig å tro – men det er nettopp i øyeblikk som dette at sminkesex noen ganger kan gjøre underverker. For etter at du har fått slippe ut den innestengte energien på en sammenflettet måte og i det minste har vært litt nærmere fysisk, ser ting ofte mye mer avslappet ut. Bruk de hyggelige følelsene til å snakke om alt igjen i fred. Eller sov på den en natt og nyt nærheten en stund. Etter det virker de fleste problemene mye mindre og dere kan finne en god løsning sammen.

8. Og sov bedre også

Klarer du ikke å sovne og bare kaste og slå på lakenet mens tankene dine bare ikke slår seg av? Da er det bedre å slenge seg i senga på en skikkelig stormfull måte – sammen i en varm omfavnelse med din bedre halvdel (men selvfølgelig bare hvis hun er våken og klar for det). Nyt begeistringen, noen flere ømme kyss etterpå, og du vil sannsynligvis snart falle inn i en mild søvn. Dette skyldes forøvrig også det allerede nevnte «kosehormonet» oksytocin.

Og som en liten takk for hyggelig sovehjelp tar du bare med frokost på senga neste morgen.

9. Et lite klimaks øker selvtilliten

Ikke bare er den generelle følelsen bedre enn vanlig etter sex, du føler deg også mer selvsikker. Så hvis du kan bruke et lite dytt eller den rette stemningen til å endelig tappert og standhaftig kreve den forlengede lønnsøkningen: Bare bruk den lille ego-boosten til en kjærestetime. Og hvis du føler for det: behold frisyren! For vi vet, hun er helt magisk!

10. Ærlig talt, du fortjener det!

Men vent litt! Hvorfor skal vi i det hele tatt bekymre oss for hvorfor vi skal ha sex? Det er tross alt superfint og for å være ærlig: du fortjener det. Ikke bare god sex, men helt fantastisk sex. Uansett hvilken måte han gjør deg glad. Så la lamellrammen knirke skikkelig, for det er tid for action og gode følelser!

Nyter god sex - uansett om det er en god grunn

Enten du har en god grunn til det eller bare spontant har lyst: Unn deg selv intimt samvær akkurat når du føler for det. Og mye viktigere enn gode grunner for sex er selvsagt noe helt annet: at du ikke lar deg påvirke for mye av det konstant tilstedeværende hverdagsstresset, av for lite tid og mye mer. Fordi vi alltid finner grunner til å ikke ha sex. Men om de virkelig er gode for oss er et helt annet spørsmål. Hvilket svar er best neste gang du har hatt god sex...

Mister Size
Flere varer

Gjør mer ut av det - med sexfantasier i din personlige mentale kino

Les Nå

En som ingen andre – hva de forskjellige penisformene handler om

Les Nå

Har folk mindre sex i dag?

Les Nå