Skip to main content

Bruk av kondomer som har gått ut på dato: 23 overraskende livshacks

Hvis du lurer på om du fortsatt kan bruke kondomer som har gått ut på dato, har du kommet til rett sted. Her får du vite hvorfor det ikke er en god idé å bruke gamle kondomer til sex, og hvordan du kan gjenbruke dem i stedet.

Vi er sikre på at du vil bli overrasket over hva du kan bruke kondomer til.

Kan utløpte kondomer brukes til sex?

Kondomer som har gått ut på dato, er vanligvis fortsatt brukbare og giftfrie, uansett om de har vært utgått på dato i 1, 2, 3, 4 måneder eller enda lenger. Men du bør likevel ikke bruke dem til sex fordi lateksen blir porøs med tiden.

Det betyr at jo eldre kondomet er, desto større er risikoen for at det revner under sex. Derfor er det bedre å kjøpe nye kondomer i riktig størrelse i god tid. og oppbevare demfor å unngå kondomuhellKondomuhell.

Hvordan kan du gjenbruke gamle kondomer i stedet?

Heldigvis finnes det mange forskjellige måter å gjenbruke kondomer som har gått ut på dato. Her er de 23 beste livshackene og ideene.

1. Gjør smarttelefoner, kameraer og andre ting vanntette i en kondom

Ble du uventet overrasket av et kraftig regnvær? Eller vil du ta kule undervannsbilder? Eller har du blitt invitert til en vannkamp? Da kan du enkelt beskytte elektriske apparater, vesker og pass med et kondom som har gått ut på dato.

Det er bare å pakke ut kondomet, tørke av smøremiddelet om nødvendig, legge gjenstanden i kondomet og knyte det sammen. En smarttelefon kan til og med fortsatt brukes på denne måten.

2. Beskytt sår og plaster mot vann med gamle kondomer

Skittent vann eller fuktighet kan lett forårsake infeksjoner i åpne sår hvis de kommer i kontakt med det. Du kan raskt lage en midlertidig vanntett bandasje med et utgått kondom.

Pakk ut kondomet, klipp av tuppen og trekk det over den berørte kroppsdelen.

FORSIKTIG: Ta av kondomet så snart som mulig, for avhengig av kroppsdel og kondomstørrelse kan kondomet hindre blodstrømmen.

3. Kondom håndleddsstøtte til kontoret eller hjemmet

Jobber du mye ved datamaskinen og har vondt i håndleddet? Da kan du raskt gjenbruke de gamle kondomene dine som håndleddsstøtte.

Bare fyll kondomet med vann eller sand, knyt en knute og legg det under håndleddet.

4. Bruk utløpte kondomer som stressball for å slappe av

Er du ofte stresset fordi kunder, kolleger, familie, venner eller bekjente går deg på nervene? Da kan du lage en stressball av kondomer som har gått ut på dato.

Åpne kondomet, fyll det med sand eller lignende og knyt det igjen. Hvis du vil, kan du til og med male den nye stressballen din.

5. Skokrem for å få skoene dine til å skinne med gummiene.

Er skinnskoene eller sandalene dine kjedelige og trenger desperat litt glans før neste arrangement? Da er det bare å pakke ut kondomet og gni inn skoene. Den smørende gelen vil gi dem en naturlig og varig glans.

6. Bruk gamle kondomer som gummistrikk

Trenger du å forsegle en plastpose eller holde et par ting sammen, og har du ingen gummistrikk hjemme? Ikke noe problem! Det er bare å ta ut et gammelt kondom, fjerne glidemiddelet om nødvendig og deretter klippe det i små strimler.

Deretter kan du bruke kondomstrimlene som vanlige gummistrikk.

7. Åpne tette skruelokk med kondomer som har gått ut på dato

Har du en krukke eller en annen beholder med skruelokk som du bare ikke får opp? Det vil helt sikkert fungere med et kondom som har gått ut på dato.

Pakk ut kondomet, tørk av smøremiddelet om nødvendig og legg deretter kondomet på lokket. Den ekstra motstanden garanterer at du får åpnet beholderen.

8. Gjenbrukbare kjøleputer og kjølepakker til kondomer

Du kan også lage gode gjenbrukbare kjøleputer og kjølepakker av kondomer som har gått ut på dato. Du kan bruke dem til å kjøle ned skader eller mat når du er på farten.

Bare fyll kondomet med kaldt vann, knyt en knute og legg det i fryseren i noen minutter eller timer, avhengig av hvor kaldt og tett du vil ha det.

9. Bruk kondomer som har gått ut på dato som vanntette sokker eller hansker.

Har du ikke lyst til å bli våt om føttene eller å måtte stikke hånden ned i en væske du helst ikke vil røre uten hanske? Da er det bare å finne frem kondomene! Det er bare å trekke dem over føttene eller hånden.

FORSIKTIG: Pass på at du ikke sklir på grunn av glidemiddelet, og la kondomet ligge på føttene eller hendene så kort tid som mulig. Avhengig av kondomets størrelse kan det forstyrre blodstrømmen. 10.

10. Gjenbruk kondomer som har gått ut på dato som poser og erstatning for fryseposer.

Har du matrester eller andre ting som skal transporteres eller oppbevares, og har du ikke en pose eller frysepose for hånden? Da kan du ganske enkelt gjenbruke et av dine utgåtte kondomer. Bare fyll kondomet, knyt en knute og oppbevar det.

11. Bruk gamle kondomer som nøddrikkeflaske på farten

Befinner du deg i en nødsituasjon eller trenger du drikkevann av andre grunner? Da er de gamle kondomene dine den perfekte partneren. Bare fyll dem med vann og knyt til. For ekstra beskyttelse kan du legge kondomet i en tykk sokk for ekstra demping.

12. Lag et bål med kondomer som har gått ut på dato

Er du i en nødsituasjon og trenger å gjøre opp ild? Med dette livshacket kan du gjøre det mens solen skinner. Fyll kondomet med rikelig med vann fra et vann i nærheten eller rikelig med snø som smelter, og knyt det sammen.

Legg deretter halm, tørt gress eller annen tinder på toppen og trekk den fylte kondomen fra hverandre i sidene. På denne måten får du en ganske flat overflate på toppen og en bule i bunnen. Når solen kommer inn gjennom linsen, vil den fokusere og få tinderen til å brenne.

13. Bruk gamle kondomer til matlaging

Du kan også bruke gamle kondomer til matlaging. Riktignok en litt merkelig idé, men gjennomførbar. Hvis du snakker japansk, kan du til og med kjøpe en kokebok om kondomer.

14. Gjenbruk kondomer som har gått ut på dato som festpynt og ballonger

Uten morsomme dekorasjoner og ballonger er enhver fest automatisk halvparten så morsom. Hvis du ikke vil bruke ekstra penger på dem, kan du lage morsomme dekorasjoner med kondomer.

Blås dem opp, mal dem, fyll dem eller bruk dem på andre måter. Det er bare kreativiteten som setter grenser.

15. Bruk gamle kondomer som dørstopper

Vil du hindre at dørene dine smeller igjen på grunn av trekk eller at de slår i veggen? Da kan du gjenbruke gamle kondomer som dørstopper. Fyll ganske enkelt kondomet med sand eller jord, knyt en knute og plasser det foran eller bak døren.

Hvis den ikke holder ordentlig lenger, kan du vaske av støvet, så blir den som ny igjen.

16 Utløpte kondomer som brevvekt

Du kan selvfølgelig bruke en stein eller en annen dyr brevvekt, men en kondom som brevvekt er mye morsommere og billigere.

Vask av kondomets smøremiddel, fyll det med sand, jord, småstein eller annet materiale, knyt det igjen og du er ferdig.

17. Lag morsomme isbiter av kondomene som har gått ut på dato.

Hvis du vil overraske gjestene dine med noe spesielt, er kondomisbiter en morsom og original idé. Alt du trenger er tomme toalettpapirruller, kondomer som har gått ut på dato, vann og en fryser.

 1. Legg rullene slik at åpningen er på bordet eller vendt mot deg.
 2. Ta deretter ut kondomene og rull dem ut litt lenger enn toalettpapirrullene er høye.
 3. Heng deretter kondomene med den lukkede siden ned i toalettpapirrullene og strekk kondomet over rullen.
 4. Nå skal den være festet slik at du kan fylle den med vann.
 5. Når du har fylt kondomene med vann, legger du dem i fryseren i noen timer.
 6. Når isbitene er helt harde, kan du ta dem ut av rullen, kjøre dem under varmt vann i et sekund og deretter bare trekke kondomet av.

Så er du ferdig.

18. Gjenbruk gamle kondomer til avkalking

Renner ikke vannet ordentlig ut av kranen eller dusjhodet, eller spruter det i alle retninger? Da er det på tide å avkalke. Men hvis du ikke har lyst eller mulighet til å demontere hele kranen, kan du også avkalke den med kondomer.

Fyll ganske enkelt kondomet med litt vann, eddik eller sitronsyre og trekk kondomet over kranen. Fest den med noen gummistrikk og la den trekke inn. Jo sterkere eddik du bruker, desto mer bør du fortynne den slik at kranene ikke blir misfarget.

19. Bruk kondomer som har gått ut på dato som sprettert

Du kan også enkelt lage en praktisk sprettert av kondomer som har gått ut på dato. Alt du trenger er et kondom, et pappbeger og en kniv eller saks.

Først pakker du ut kondomet og trekker det over åpningen på pappkruset. Deretter snur du koppen opp ned og klipper av bunnen med kniven eller saksen. Nå er du ferdig.

Nå kan du kaste prosjektilene dine gjennom åpningen og inn i kondomet, og deretter holde papirkoppen og kondomet mens du trekker i kondomet med den andre hånden.

20. Gjenbruk utløpte kondomer som hårbånd

Hvis du har langt hår og ingen hårsnor for hånden, kan du gjenbruke en gammel kondom til å lage en rask hårsnor. Pakk ut kondomet, rull det helt ut og klipp av ringen ved åpningen av kondomet.

Nå har du en scrunchie til å ordne håret med.

21. Bruk gamle kondomer som erstatning for hette

Det finnes to varianter av dette kondom lifehacket. Den første er at du tar kondomet og bare trekker det over åpningen på beholderen for å forhindre at noe kommer inn i beholderen.

I den andre varianten blåser du opp kondomet, plasserer det på åpningen, trykker hardt på kondomet med den andre hånden og slipper ut luften samtidig. Dette vil føre til at kondomet lukker seg rundt beholderens åpning.

22. Gjenbruk kondomer som sklisikkert belegg

Dette trikset fungerer nesten som den andre varianten av det forrige trikset. Først pakker du ut kondomet, ruller det opp og fjerner glidemiddelet. Deretter blåser du det opp og trykker for eksempel et glass på det mens du slipper luften ut igjen. Dette strammer kondomet rundt bunnen av glasset og forhindrer at det sklir.

23. Lag en DIY-kondomnisse av gamle kondomer

Du kan lage vakre dekorasjoner til hjemmet ditt med dette upcycling-trikset for gamle kondomer. Dette trenger du:

 • Kondom
 • Håndverks- og modelleringsleire
 • Trakt (kan lages av papir)
 • Klemmer og/eller snor
 • Farger

Og slik bygger du kondomnissen din:

 1. Pakk ut kondomet og rull det ut.
 2. Ta trakten og fyll kondomet med hobbybetong.
 3. Knyt sammen kondomet og fest knuten med klemmen eller en snor over kondomet for å få en spiss form oppover.
 4. La betongen herde i minst 24 timer.
 5. Fjern kondomet fra betongen.
 6. Bruk modelleringsleiren til å forme nissen videre. Lag for eksempel en nese, en puff til hatten osv.
 7. Mal nissen etter din egen smak

Når malingen er tørr, kan du plassere nissen hjemme eller i hagen. Her finner du en videoveiledning fra Orion.

Konklusjon - Gjenbruk gamle kondomer som har gått ut på dato

Kondomer er utrolig allsidige, og du kan ha mye moro med dem utenfor soverommet. Når du har sex, bør du ikke bruke kondomer som har gått ut på dato, fordi de blir porøse og raskt kan sprekke.

Så hvis de har gått ut på dato, bør du sørge for å kjøpe nye kondomer i riktig størrelse for å unngå kondomuhell og bruke de gamle andre steder.

Visste du at 88 % av alle menn bruker feil kondomstørrelse? Hvis du ikke vet hvilken størrelse du har, kan du finne den perfekte kondomstørrelsen i fire enkle trinn.

Mister Size
Flere varer

Gjør mer ut av det - med sexfantasier i din personlige mentale kino

Les Nå

En som ingen andre – hva de forskjellige penisformene handler om

Les Nå

Har folk mindre sex i dag?

Les Nå