Skip to main content

Kondomer for barn - kondomer som vokser med barna

Vil du vite når og hvordan du skal lære barna om sex? Hvordan du best kan forberede og beskytte dem, eller leter du etter egnede kondomer for barn?

Da har du kommet til rett sted! I denne artikkelen forteller vi deg hva du trenger å vite om seksualundervisning, kondomer og kondomstørrelser for barn. Vi vil også fortelle deg hvor du kan kjøpe kondomer for barn og tenåringer og utstyre deg med den viktigste kunnskapen om kondomer.

Så spenn deg fast, for dette vil du ikke gå glipp av!

I hvilken alder bør du utdanne barna dine?

Svaret på dette spørsmålet varierer mye, men i utgangspunktet er riktig seksualundervisning en pågående prosess og bør ideelt sett ikke være en engangs, seriøs samtale.

Det er best å snakke med barna dine om temaer som seksuelt samtykke, graviditet, seksuelt overførbare sykdommer og pubertet før de er 10 år gamle.

Temaet prevensjon er spesielt viktig på dette tidspunktet fordi barna dine trenger din støtte. Snakk med dem om de ulike hormonelle eller hormonfrie prevensjonsmetodene for kvinner og menn.

På denne måten kan du forberede dem på de neste årene og opplevelsene og sørge for at de kan ta gode valg og beskytte seg selv.

Den beste måten å informere barn og unge på

Den beste måten er å ha åpne, alderstilpassede samtaler der barna dine kan stille deg alle spørsmålene de har. Dette kan skje uformelt i hverdagen.

Hvis du synes det er vanskelig å snakke om disse temaene, eller hvis du bare vil være godt forberedt, finnes det mange forskjellige bøker, brosjyrer og videoer om temaene.

Forresten, veldig få skoler snakker om kondomstørrelser.

Derfor er det helt nødvendig at du som forelder snakker med gutter OG jenter om det, kanskje til og med gjør skolen oppmerksom på at det er forskjellige størrelser.

Hvilke kondomer skal jeg kjøpe til barna?

Å finne de riktige kondomene for tenåringer er vanskelig fordi penis til 12, 13 eller til og med 14-åringer ofte ikke er fullt utvokst ennå. Avhengig av når puberteten starter og hvor mange veksthormoner som er i kroppen, kan penis vokse i opptil 6 år.

Dette betyr at det kan ta til 18, 19 eller 20 år før den når sin fulle størrelse.

På grunn av dette vil standardkondomer i størrelse 52 eller 53 ofte ikke passe, skli lett av eller være for stramme. Dette gjør samleie usikkert og ubehagelig.

Det er også problemet at et tidligere passende kondom kan bli for lite over tid fordi penis fortsetter å vokse. Dette gjør igjen sex utrygt fordi kondomer som er for små sprekker lettere, er ubehagelige og kan påvirke ereksjonen. Dette øker igjen sannsynligheten for ubeskyttet samleie.

Kondomer i små og store størrelser

Av disse grunnene er det spesielt viktig for barn og ungdom å bestemme riktig kondomstørrelse og å bruke kondomer som praktisk talt vokser med dem.

Etter å ha målt kondomstørrelsen viser det seg kanskje at et kondom i størrelse 47 eller 49 passer perfekt i begynnelsen. Etter noen måneder eller år kan imidlertid størrelsen begynne å klemme og bli ubehagelig.

Så, akkurat som når du kjøper sko, er det på tide å måle igjen, revurdere bredden eller omkretsen og bytte til en ny kondomstørrelse.

Forresten, lengden på penis eller forhuden spiller ingen rolle når du kjøper kondom. Det er helt OK hvis kondomet ikke er rullet helt ut eller ikke dekker penis helt, så lenge bredden eller omkretsen er riktig.

Kondomstørrelsestabell - kondomer for små og store peniser

Følgende er en oversikt over de forskjellige kondomstørrelsene du kan få. De fleste produsenter tilbyr bare kondomer i størrelser mellom 52 og 57.

Her på Mister Size kan du også få mange mindre og større kondomer som er ideelle for små (eller kompakte) og store peniser.

For penisomkrets

For penisdiameter

Kondomstørrelse 47

mindre enn 10 cm

mindre enn 3,18 cm

Kondomstørrelse 49

10 - 10,5 cm

3,18 - 3,34 cm

Kondomstørrelse 53

10,5 - 12 cm

3,34 - 3,82 cm

Kondomstørrelse 57

12,0 - 13,5 cm

3,82 - 4,3 cm

Kondomstørrelse 60

13,5 - 14,5 cm

4,3 - 4,62 cm

Kondomstørrelse 64

14,5 - 15,5 cm

4,62 - 4,93 cm

Kondomstørrelse 69

større enn 15,5 cm

større enn 4,93 cm

Hvor kan jeg kjøpe kondomer for barn og tenåringer?

Fordi de fleste butikker for tiden bare selger kondomer i standardstørrelsene 52 til 57, er det enklest å bestille passende kondomer for barn på internett.

I utgangspunktet sendes kondomer i nøytrale pakker, noe som betyr at du ikke trenger å bekymre deg for at naboene (eller foreldrene dine) skal se hva du har bestilt.

Du kan finne mange forskjellige størrelser av Mister Size i Müller drugstores, i mange apotek og også i Orion-butikker.

Viktig kondomkunnskap for barn

Å velge riktig kondomstørrelse er et stort og viktig første skritt. Men hva så? Hvordan oppbevares kondomer? Hvordan brukes de riktig? Hva skjer hvis ett sprekker eller setter seg fast?

All denne informasjonen finner du her:

Konklusjon - Kondomer for barn

Riktig seksualundervisning for barn og ungdom er viktig og bør foregå så åpent som mulig. Bare da vil barna ha en sjanse til å nyte sikker sex, forhindre graviditet, beskytte seg selv og holde seg sunne.

Å velge riktig kondomstørrelse er i utgangspunktet et viktig skritt for å sikre at kondomer oppfattes som noe nyttig og bra.

Bare med riktig kondomstørrelse er du optimalt beskyttet og kan nyte maksimalt.

Forresten: Hvis du er i ferd med å ha din første gang, bør du lese artikkelen vår om å ha sex for første gang, slik at din første gang kan bli en flott!

Lær mer om kondomer

7 verschiedene Kondomgrößen von Mister Size an Wäscheleine
Sexkunnskap om kondomer

Bestem riktig kondomstørrelse i 4 enkle trinn

Å bruke kondom i riktig størrelse er viktig for å være godt beskyttet. Slik finner du riktig størrelse i 4 enkle trinn.

Kondom Anwendung
Våre tips om kondomer

Bruker kondom

Hva bør man tenke på når man bruker kondom? Her er de viktigste tipsene før du vil bruke kondom.

Mister Size Kondome in verschiedenen Größen
Sexkunnskap om kondomer

Kondomer og kondomstørrelser: Alle spørsmålene dine besvart

Alt du kan spørre om kondomer og kondomstørrelser får du svar på i dette innlegget. Klikk nå for å lese mer.